Perspectief in Balans biedt ambulante begeleiding aan iedereen vanaf 16 jaar met (ernstige) gedragsproblemen.

Wat zijn (ernstige) gedragsproblemen?

Iedereen vertoont wel eens lastig gedrag. Je bent flink boos, spijbelt, pest anderen, liegt, hebt ruzie met vrienden of ouders/verzorgers of bent agressief. Wanneer dit een keer voorkomt, dan is er natuurlijk geen sprake van een gedragsprobleem. Het wordt pas een probleem wanneer dit lang bij jou aanhoudt en regelmatig terugkeert. Mogelijke oorzaken van gedragsproblemen zijn een niet-stabiele opvoeding (bijvoorbeeld door een scheiding) of het meemaken van heftige gebeurtenissen zoals geweld of seksueel misbruik. Gedragsproblemen zorgen ervoor dat mensen in jouw omgeving hier moeilijk mee om kunnen gaan, maar ook dat jij er zelf veel last van hebt, daardoor steeds vast loopt en in een negatieve spiraal beland. Hierdoor heb jij meer kans op allerlei problemen op school, opleiding en werk, binnen jouw gezin of directe omgeving en in het ontwikkelen van risicovol gedrag zoals criminaliteit en verslaving (alcohol en drugsgebruik).

Gedragsstoornis

Een gedragsprobleem is iets anders dan een gedragsstoornis. Een gedragsstoornis is aangeboren en niet te genezen. Jij vertoont hierdoor gedrag wat wordt veroorzaakt door een aandoening, zoals autisme of een persoonlijkheidsstoornis zoals ADHD.

Onze begeleiding

Wij kunnen jou hierbij helpen. Eerst gaan wij samen met jou kijken wat jouw verbeterpunten zijn en waar je krachten liggen. Vervolgens gaan wij samen stap voor stap op zoek naar de oplossingen vanuit je eigen kracht waar jij wat aan hebt.

Contact

Heb jij hierover nog vragen of vind jij hier niet precies wat je zoekt? Je kunt altijd contact met ons opnemen via 06-18073034 of contact@perspectiefinbalans.nl. Wij denken graag met je mee!

Klik hier voor een overzicht van (ernstige) gedragsproblemen.