Perspectief in Balans heeft een contract gesloten met de 14 Twentse gemeenten, zodat wij jou kwalitatieve ambulante begeleiding kunnen bieden binnen de Jeugdwet (tot 18 jaar) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (vanaf 18 jaar). Dit zijn de 14 Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Tubbergen, Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden. Tevens hebben wij een samenwerking met het Menzis Zorgkantoor voor het bieden van begeleiding in de Wet Langdurige Zorg in Twente en de Achterhoek.

Om ambulante begeleiding van ons te kunnen krijgen heb jij een zorgindicatie nodig. Met een zorgindicatie wordt bepaald wat jij aan zorg nodig hebt en hoeveel dit zal zijn. Dit kan in 2 vormen: Zorg in Natura (ZIN) of via een Persoonsgebonden Budget (PGB):

Zorg in Natura: De zorg wordt voor jou geregeld en je hoeft geen administratie bij te houden.

Persoonsgebonden Budget: Jij moet jouw eigen zorg regelen en veel administratie bijhouden. Een gewaarborgde hulp, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een familielid, zal jou hierbij helpen. Wij kunnen vanuit Perspectief in Balans jullie hierin ondersteunen om te zorgen dat dit allemaal geregeld wordt!

Tot 18 jaar

Om van ons ambulante begeleiding in de Jeugdwet te krijgen heb jij een indicatie nodig van de gemeente waar jij woont. Je moet je dan melden bij het wijkteam of de jeugdconsulent, maar het kan ook via een verwijzing van jouw huisarts. Jouw ouders/verzorgers kunnen dit uiteraard ook voor jou doen! Je hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Vind jij dit lastig of komen jij en/of jouw ouders/verzorgers hier niet uit, dan kunnen wij vanuit Perspectief in Balans jullie hierin ondersteunen.

Vanaf 18 jaar

Ambulante begeleiding in de Wet maatschappelijke ondersteuning (lichte ondersteuning voor een aantal uren per week) vanaf het moment dat jij 18 jaar bent, verloopt via het Wmo-loket van de gemeente waar jij woont. Je kunt je dan melden bij dit loket, maar het kan ook via een verwijzing van jouw huisarts. Jouw ouders/verzorgers kunnen dit uiteraard ook voor jou doen! Voor de begeleiding in de Wmo, dien je een eigen bijdrage te betalen. Vind jij dit lastig of komen jij en/of jouw ouders/verzorgers hier niet uit, dan kunnen wij vanuit Perspectief in Balans jullie hierin ondersteunen.

Heb jij behoefte aan zwaardere ondersteuning, waarbij jij altijd jouw vragen kunt stellen aan een begeleider zelfs 24 uur per dag 7 dagen in de week, dan kun jij je melden bij het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een indicatie in de Wet Langdurige Zorg. Dit geldt voor iedereen met een (licht) verstandelijke beperking. Wanneer er sprake is van psychische/psychiatrische problematiek, dan kun jij terecht bij de Centrale toegang voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen in Twente (CIMOT). Jouw ouders/verzorgers kunnen dit uiteraard ook voor jou doen! Ook in de WLZ dien jij een eigen bijdrage te betalen. Vind jij dit lastig of komen jij en/of jouw ouders/verzorgers hier niet uit, dan kunnen wij vanuit Perspectief in Balans jullie hierin ondersteunen.

Al een zorgindicatie en toe aan een vervolgstap?

Ben jij al in het bezit van een zorgindicatie, waarmee jij (kort) verblijft of logeert bij een zorginstelling of in een gezinsvervangend tehuis en ben jij toe aan een vervolgstap op weg naar een zelfstandiger leven? Laat dan jouw jeugdbeschermer, jeugdreclasseerder of begeleider contact met ons opnemen, zodat wij jou ambulant kunnen begeleiden naar een mooie toekomst! Uiteraard kunnen wij vanuit Perspectief in Balans dit ook voor jou doen!

Ontevreden over jouw huidige zorgorganisatie?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij ontevreden bent over begeleiding die jij krijgt bij jouw huidige zorgorganisatie. Dit is erg vervelend. Wij kunnen samen met jou kijken of wij dit voor jou kunnen oplossen in overleg met de organisatie die verantwoordelijk is voor jouw zorgindicatie. Hierbij kun jij denken aan onder andere de gemeente of het CIZ.

Meer weten of een kennismakingsgesprek?

Graag staan wij jou te woord om antwoord te geven op al jouw vragen. Wij kunnen ons voorstellen dat jij soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is gratis en vrijblijvend. Ook een kennismakingsgesprek brengt geen verplichtingen en kosten met zich mee. Jij kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 06-18073034 of mailen naar contact@perspectiefinbalans.nl. Wanneer jij ons niet kunt bereiken, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op! We hopen je snel te spreken!

Wij hebben geen wachtlijsten! Jij kunt direct bij ons starten met ambulante begeleiding!

Verwijzers en begeleiders

Graag gaan wij ook vrijblijvend met u als verwijzer in gesprek om te kijken of uw cliënt bij Perspectief in Balans past en andersom. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van ons gecontracteerd aanbod consultatie, om uw casus te verduidelijken. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-18073034 of contact@perspectiefinbalans.nl. Wanneer u ons niet kunt bereiken, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op! Wij hopen u snel te spreken!

Wij hebben geen wachtlijsten! Uw cliënt kan direct starten bij ons met ambulante begeleiding!