Perspectief in Balans biedt ambulante begeleiding aan iedereen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Licht verstandelijke beperking

Een licht verstandelijke beperking is aan de buitenkant vaak niet te herkennen. Maar wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt, is het vaak moeilijker om mee te doen in de samenleving. Je kunt bijvoorbeeld problemen hebben met (abstract) denken, het oplossen van problemen en met leren. Daarnaast heb jij misschien moeite met het begrijpen van de taal en sociale en praktische vaardigheden. Dit kan ertoe leiden dat er meer van  je word gevraagd dan jij eigenlijk aan kan, waardoor stress, faalervaringen, frustratie, weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld ontstaan. Deze negativiteit wordt weer geuit in opstandig gedrag, je niet goed zelf kunnen redden, het verwaarlozen van je gezondheid, het niet kunnen omgaan met relaties en andere emotionele en gedragsproblemen (o.a. criminaliteit en agressie). De kans is daardoor groot dat je afhaakt op school of werk met alle gevolgen van dien. Door jouw omgeving wordt dit vaak gezien als onwil of niet gemotiveerd zijn, terwijl er juist sprake is van onmacht en onkunde.

Onze begeleiding

Wij kunnen jou hierbij helpen. Eerst gaan wij samen met jou kijken wat jouw verbeterpunten zijn en waar je krachten liggen. Vervolgens gaan wij samen stap voor stap op zoek naar de oplossingen vanuit je eigen kracht waar jij wat aan hebt.

Contact

Heb jij hierover nog vragen of vind jij hier niet precies wat je zoekt? Je kunt altijd contact met ons opnemen via 06-18073034 of contact@perspectiefinbalans.nl. Wij denken graag met je mee!

Klik hier voor het overzicht van een licht verstandelijke beperking.